понеділок, 16 березня 2009 16:32

На Конференції з енергетики назвали "ідеальну" ціну нафти

На Конференції з енергетики назвали "ідеальну" ціну нафти
Саудівська Аравія, найбільший в світі експортер нафти, застерегла проти падіння інвестицій у видобуток нафти і "передчасного повороту" у бік відновлювальних джерел енергії, який може залишити світ без палива.

У всіх джерел енергії є своя роль на глобальному енергетичному ринку, хоча нафта, природний газ і вугілля залишаються, як висловився міністр нафтової промисловості країни Алі Аль-Наймі, "робочою конячкою" протягом багатьох десятиліть. Про це, як передає Bloomberg, Аль-Наймі заявив в понеділок на Конференції з енергетики в Женеві.

Саудівська Аравія та інші учасники ОПЕК узгодили напередодні у Відні положення, згідно якого всі квоти на видобуток нафти залишаться без змін до травня, щоб не піддавати ризику світову економіку і не залишати її без достатньої кількості енергоносіїв, сказав саудівський міністр.

Aramco, державна енергетична компанія Саудівської Аравії, в майбутньому сподівається стати найбільшим в світі виробником сонячної енергії, використовуючи для цього обширні пустельні території країни.

"Запасів нафти в Саудівській Аравії, найбільших в світі, вистачить принаймні на 80 років (якщо судити з нинішніх запитів споживання) і світ може покластися на добувне пальне для чотирьох п"ятих його потреб в енергії протягом багатьох десятиліть", запевнив Аль-Наймі.

Раніше в понеділок, нагадує Bloomberg, Аль-Наймі заявив, що він "дуже задоволений" результатами зустрічі ОПЕК, що пройшла в неділю у Відні.

Також на конференції з питань енергетики міністр розповів, що країни-виробники нафти потребують ціни принаймні 60 доларів за барель, а краще навіть 75 доларів. Ця ціна була б "ідеальною", сказав Аль-Наймі.

Відзначимо, що ціни на сиру нафту впали до рівня в 44 доларів за барель в Азії в понеділок після того, як ОПЕК вирішила не скорочувати рівні видобування. Піку світова ціна на чорне золото досягла в липні минулого року - тоді нафта коштувала близько 147 доларів за барель.

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «На Конференції з енергетики назвали "ідеальну" ціну нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі