пʼятниця, 01 лютого 2008 15:43

На Хмельниччині підлітки виготовляли гроші на домашньому комп"ютері

Факт підробки грошей задокументували працівники Хмельницького райвідділу міліції у одному із сіл району. П"ять фальшивих купюр номіналом 10 гривень у сільському продуктовому магазині намагалися отоварити двоє 16-річних юнаків, які навчалися у місцевій школі-інтернаті.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Продавець магазину одразу помітила, що гроші фальшиві, так як всі купюри мали однаковий серійний номер. Вона відмовилася прийняти їх у покупців і одразу повідомила про свої підозри у міліцію.

Перевіряючи інформацію, викладену заявницею, міліціонери завітали за місцем проживання одного з юнаків, який мешкав разом із матір"ю у сусідньому селі.

У будинку хлопця правоохоронці виявили та вилучили 100 фальшивих десяток. Хлопець удвох з товаришем, з яким разом навчався у інтернаті, виготовляли підроблені гроші на домашньому комп"ютері, використовуючи сканер, сучасний принтер та звичайнісінький папір з найближчого магазину канцелярських товарів.

Комп"ютер для свого сина кілька тижнів тому, напередодні його дня народження, взяла у кредит мати, сподіваючись, що це допоможе йому у навчанні. Та хлопець та його друзі були трохи іншої думки і одразу зметикували, як ще можна використовувати цю техніку з матеріальною вигодою для себе.

За словами юнаків, ідея вирішити свої фінансові проблеми саме таким чином прийшла їм у голову під час святкування дня народження власника новенької оргтехніки. Задум одразу ж втілили у життя. Ця спроба збути фальшиві гроші власного виробництва у магазині була у хлопців першою, на щастя, і останньою.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині підлітки виготовляли гроші на домашньому комп"ютері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі