пʼятниця, 11 жовтня 2024 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронті не вистачає бойових медиків

На фронті не вистачає бойових медиків
На фронті не вистачає бойових медиків. Фото: armyinform.com.ua

Понад 70% поранених військових ЗСУ після лікування повертаються у стрій.

"Ми можемо говорити, що саме ці 70 відсотків військовослужбовців, по суті, є кістяком, основою військового контингенту", - заявив командувач Медичних сил ЗСУ Андрій Казмірчук в інтерв'ю "Укрінформу".

На фронті спостерігається постійна потреба в медиках - попри те, що їх активно готують, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Професійні, сміливі, стійкі": Зеленський показав роботу бойових медиків

Казмірчук розповів, що бойовий медик перебуває зі своїми побратимами на полі бою, тому це дуже вразлива категорія військовослужбовців, які на сьогодні не підпорядковані Медичній службі Командування Медичних сил.

"Вони підпорядковані підрозділам родів і видів Збройних сил. Тобто комплектацією посад бойових медиків займається підрозділ, а безпосередньою спеціальною підготовкою - ми", - зауважив командувач Медсил.

Понад 75% бойових медиків наразі випускає Школа тактичної медицини, яка навчає згідно з міжнародними стандартами.

"Близько 10 відсотків бойових медиків мають медичну освіту, але на полі бою працюють зовсім інші правила. Там ідеться про порятунок життя, а не про лікування. Тому ми говоримо про те, що коли військовослужбовець навчений, то він врятований", - сказав Козмірчук.

Також він додав, що найбільше у війську не вистачає хірургів та анестезіологів. Також це стосується середніх медпрацівників хірургічної спеціальності - операційних сестер, фахівців, які відповідають за трансфузіологію.

Лікарні, що знаходяться у безпосередній близькості до лінії фронту, отримали у своє розпорядження потрібне новітнє медичне обладнання.

Ця гуманітарна місія виконана завдяки співпраці БФ молодіжної ініціативи "Надія", Фонду Дениса Парамонова та їхніх партнерів.

Медичні заклади у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Чернігівській областях отримали апарати для штучної вентиляції легень, штучні нирки Prismaflex, а також апарати для непрямого масажу серця EasyPulse. Крім цього, їм надали апарати для вакуумної терапії та зарядні станції.

Зараз ви читаєте новину «На фронті не вистачає бойових медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі