середа, 16 лютого 2022 14:58

"Може щось літати" - синоптикиня попередила українців про небезпеку

Погода 17 лютого в Україні буде вітряною. Швидкість південно-західних поривів прогнозують до 15-22 м/с.

Атмосферний фронт принесе в західні, північні й центральні області дощі, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Східних регіонів опади не дістануться.

"У Карпатах дощ може змішуватися часом із мокрим снігом. Опади в горах передбачаються сильними. На півдні дощі дійдуть до Одещини та Миколаївщини вже надвечір. На Херсонщині, Запоріжжі та в Криму буде суха погода", - написала Діденко.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Атмосферний фронт принесе в Україну дощі. Опадами 17 лютого не зачепить лише Схід
Атмосферний фронт принесе в Україну дощі. Опадами 17 лютого не зачепить лише Схід

Температура повітря в четвер очікується високою. Уночі прогнозують +1…4°С. Удень передбачається +5…11°С. У південній частині буде по-весняному тепло, +9…14°С. У східних областях і на північному сході повітря буде свіжішим. Уночі від -2°С до +2°С, вдень 0...+4°С.

Четвер у Києві також буде вітряним. Вітер очікується поривчастим, часом штормовим, із південного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабак Тимко дав прогноз на весну й обрав "страву-антистрес"

"Не теревеньте довго із сусідкою під старою тополею, рекламним щитом чи під будинком із відкритими балконами - може щось літати", - закликала синоптикиня.

Натомість температура потішить киян і гостей міста теплом. Прогнозують до +8°С. Дощ у столицю добереться, найімовірніше, у другій половині дня.

"Вітряна, волога, хоча й тепла погода найближчими днями втримається, тому парасолю, куртку з каптуром і черевики не замшеві краще далеко в шафу не запихати - знадобляться", - попередила Діденко.

Середня місячна температура по Україні у лютому 2022 року очікується в межах 0...-5°C. На півдні Одещини та в Криму до +1°C. Це близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті й у горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни - у межах норми.

Зараз ви читаєте новину «"Може щось літати" - синоптикиня попередила українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі