пʼятниця, 26 червня 2009 14:04

Молдованка продала власну дочку за $1

Молдованка продала власну дочку за $1

Поліція Молдови розслідує страшний випадок продажу немовля всього за один долар. Молода мати вирішила за всяку ціну позбутись від новонародженої дитини, яка відразу стала для неї тягарем.

Поліцейські порушили кримінальну справу відносно мешканки села Меркеуц Брічанського району, 29-річної Оксани Єлінчук. Жінку звинувачують у продажу власної новонародженої дитини, повідомляє начальник прес-служби МВС Молдови Алла Мелекі.

За даними розпочатого розслідування, на автобусній зупинці Єлінчук підійшла до жінки і запропонувала купити у неї дитину за 200 леїв (трохи більше 16 доларів). При цьому у потенційної покупниці знайшлося тільки 12 леїв (близько 1 долара), проте продавщиця дитини задовольнилася і цією сумою. Тим часом друга учасниця операції забрала свою "покупку" і звернулася до поліції.

Як розповіла слідчим Олена Тодерашку, яка і виявилася випадковою покупницею, спочатку вона помітила горе-матусю на базарі, де та ходила із замотаним в якесь лахміття немовлям. При цьому дитина сильно плакала.

Потім Тодерашку зіткнулася з жінкою повторно на автобусній зупинці. У розмові, що зав"язалася, молода мати зробила пропозицію купити у неї чадо, інакше вона погрожувала убити немовля, на утримання якого у неї не було грошей.

Дитину селянка народила 10 днів тому, без будь-якої допомоги, в якомусь гаражі. Жодних документів на новонародженого вона не оформляла.

Тодерашку привезла куплену дівчинку додому і відразу ж заявила в поліцію. Незабаром служителі закону розшукали торговку дітьми, яка виявилася багатодітною матір"ю: жінка вже виховує трьох нащадків.

У розмові зі слідчими Оксана Єлінчук сказала, що "сама не знає, як все вийшло", і для неї нібито теж це було несподіванкою. "Запропонували продати, я продала", - додала підслідна.

Як з"ясувалося, спочатку Оксана хотіла продати дочку циганам, у яких просила за неї 1 тисяча леїв. Але тоді ціна не підійшла.

Зараз новонароджена дівчинка тимчасово знаходиться в Бричанській районній лікарні. Проте Олена Тодерашку вже думає удочерити дитину.

А дії біологічної матері Оксани Єлінчук підпадають під статтю "торгівля дітьми", за якою їй загрожує до 20 років позбавлення волі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Молдованка продала власну дочку за $1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі