четвер, 22 квітня 2010 19:26

Між Києвом і Москвою пустять швидкісні потяги

Між Києвом і Москвою пустять швидкісні потяги

Укрзалізниця та ВАТ Російські залізниці підписали меморандум про наміри прискорити рух пасажирських поїздів на напрямках Москва - Київ, Москва - Сімферополь, Москва - Сочі.


Він передбачає запуск денних швидкісних поїздів між Києвом і Москвою.

Як заявив генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк, відповідних домовленостей було досягнуто в рамках засідання робочої україно-російської групи з питань організації швидкісного руху на напрямку Москва - Київ, скорочення часу ходу до Сімферополя і Сочі.

Меморандум підписали в Києві перший заступник гендиректора Укрзалізниці Микола Сергієнко та старший віце-президент Російських залізниць Валентин Гапанович.

"Проект важливий для Російських залізниць, для росіян тим, що якщо ми поїдемо не через Воронеж, а поїдемо всім відомим ще з радянських часів ходом Москва - Тула - Курськ - Бєлгород - Харків з виходом на Ростов-на-Дону і далі до Сочі, то до Сочі ми зможемо доїхати без великих витрат в інфраструктуру, орієнтовно, за 20 годин. Сьогодні ми витрачаємо 28 годин. Ефект для України - це додаткові поїзди, які підуть, це плата за проїзд, це робочі місця і т.п. ", - сказав Гапанович.

За його словами, окремою проблемою є організація швидкісного руху Москва - Київ.

"Щоб прискоритися в максимально короткі терміни, звичайно, треба вирішувати на рівні керівництва держав питання максимального спрощення прикордонно-митних операцій", - сказав представник Російських залізниць.

За словами Костюка, проект прискорення руху між Києвом і Москвою цікавий тим, що крім традиційного формату руху, він передбачає організацію денних поїздів.

"Ми зможемо вийти вже і на денний швидкісний рух Київ - Москва. Дуже цікаво буде побудована робота і з ділянкою Харків - Москва", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що державна адміністрація залізничного транспорту Укрзалізниця передбачила в новому графіку руху поїздів на 2010/2011 роки збільшення швидкості поїздів.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Між Києвом і Москвою пустять швидкісні потяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі