пʼятниця, 23 листопада 2012 07:14

Митники вилучили 15 тонн контрабандного сиропу від кашлю із Словенії

Митники вилучили 15 тонн контрабандного сиропу від кашлю із Словенії
ФОТО: farmrada.blogspot.com

Дніпропетровські митники вилучили 50 тис. флаконів сиропу від кашлю у підприємства, яке намагалося ухилитися від сплати 110 тис. грн податків у держбюджет.

Як повідомили в четвер у прес-службі Державної митної служби України в Дніпропетровській області одне з українських підприємств імпортувало зі Словенії партію "сиропу від кашлю у флаконах по 150 мл", вагою 15 тонн вартістю 1,4 млн грн.

"При митному оформленні представник підприємства за декларував зазначений товар з 0% ставкою ввізного мита", - говориться в повідомленні.

З метою вирішення правильності класифікації товару, його ідентифікації та відповідності, співробітники спеціалізованого підрозділу Дніпропетровської митниці з'ясували, що насправді імпортований в Україну товар являє собою продукт, призначений для поліпшення самопочуття при кашлі та застудних захворюваннях" і класифікується за ставкою ввізного мита - 8% від вартості товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митниця і Податкова будуть спільно контролювати імпорт

За підрахунками фахівців державний бюджет може недоотримати понад 110 тис. грн.

Таким чином, представник підприємства не задекларував за встановленою формою точних і достовірних відомостей про товар, ніж скоїв правопорушення, передбачене ст. 472 Митного кодексу України.

Співробітниками митниці складено протокол про порушення митних правил. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товару з конфіскацією зазначеного товару.

Товар вилучений на склад митниці до рішення суду по справі.

Зараз ви читаєте новину «Митники вилучили 15 тонн контрабандного сиропу від кашлю із Словенії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі