субота, 03 жовтня 2020 01:37

Мін'юст продасть 27 в'язниць

Мін'юст продасть 27 в'язниць
Українські в'язниці продадуть. Фото: Кореспондент

Міністерство юстиції планує продати через ProZorro 27 законсервованих в'язниць, які не використовуються останні два роки.

"Так, у нас є законсервовані установи. Їх 27, є абсолютно чіткий перелік. Вони не використовуються нашою системою останні два роки. Ми з них почали. Перший найближчий об'єкт був біля Києва, в м. Ірпінь. Друга в'язниця - ми визначили, що це буде, напевно, цікавий для інвесторів об'єкт - установа у Львові. І один - в Одесі", - розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в ефірі одного з каналів.

За словами заступниці, міністерство тісно співпрацює з Фондом держмайна та наразі займається підготовкою документів для продажу установ через систему торгів ProZorro.

Висоцька зауважила, що частину коштів від продажу отримає її міністерство, а надлишок піде в держбюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті пояснили, як маніпулюють владою "зручні" судді

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні потрібно залишити лише дві в'язниці, не враховуючи слідчі ізолятори (СІЗО). За його словами, модель реформи, яку має наслідувати Україна, як ідеал, - це модель Північної Європи, яка сфокусована на покараннях, не пов'язаних з позбавленням волі, а орієнтована на соціалізацію людей.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст продасть 27 в'язниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі