пʼятниця, 22 березня 2024 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ вигадало виправдання масштабній атаці на енергетику України

Міноборони РФ вигадало виправдання масштабній атаці на енергетику України
У Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Країна-агресорка Росія вигадала цинічне виправдання масштабній атаці на енергетику України 22 березня.

Кремль стверджує, що це нібито була відповідь на рейд російських добровольців на територію РФ. Про це повідомляє міноборони РФ у Telegram.

У міністра оборони РФ Сергія Шойгу заявили, що російська армія нібито завдала ударів "високоточною зброєю" та безпілотниками по об'єктах енергетики, військово-промислового комплексу, залізничних вузлах, арсеналах, місцях дислокації формувань ЗСУ та "іноземних найманців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймасованіша атака на Запоріжжя: що відомо про наслідки

Міноборони РФ нафантазувало, що буцімто було "дезорганізовано функціонування підприємств промисловості з випуску та ремонту озброєння, військової техніки та боєприпасів".

Також там запевнили, що знищили іноземну військову техніку, яку Україні надали країни НАТО і "порушили перекидання до переднього краю резервів". Росія традиційно заявила про досягнення усіх цілей.

При цьому міноборони РФ виправдовується, що масштабний обстріл України нібито був відповіддю на рейд російських добровольців у Бєлгородську та Курську області.

У ніч проти 22 березня Росія завдала масованого удару по Україні - увечері дронами, а на ранок ракетами. Цілили переважно по енергетичній структурі та житлових будинках. Одна з цілей окупантів - ДніпроГЕС.

У Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання - у ГЕС-1 і ГЕС-2. Остання серйозно пошкоджена, заявив 22 березня гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ вигадало виправдання масштабній атаці на енергетику України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі