неділя, 23 грудня 2018 11:01

Міністр розповів, як українцям підвищуватимуть пенсії

Міністр розповів, як українцям підвищуватимуть пенсії
Рева анонсував подвійне підвищення пенсій. Фото: Zik

Мінімальна пенсія в Україні підвищиться двічі - з 1 липня і з 1 грудня 2019 року.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час прес-конференції за підсумками роботи міністерства за 2018 рік, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Чиновник зазначив, що з 1 січня 2019 року слід очікувати підвищення мінімальної пенсії для осіб зі стажем роботи понад 30 років для жінок і 35 років - для чоловіків, віком від 65 років у розмірі 172 грн. Таким чином, мінімалка становитиме 1669 гривень.

Міністр підкреслив, що планується підвищення мінімальної пенсії за віком також і для інших пенсіонерів: з липня мінімум збільшиться до 1564 гривень, після чого з 1 грудня - до 1638 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати перерахували понад 23 тисячам пенсіонерів району

Незадовго до цього влада анонсували невиплату подвійної пенсії в грудні, оскільки законопроект "Про внесення змін до бюджету Пенсійного Фонду на 2018 рік" не передбачає авансування пенсійних виплат за січень наступного року. В Україні пенсії перераховуються щомісяця в період з 4 по 25 число. В останні роки прижилася практика виплат пенсій за січень в грудні тим громадянам, яким пенсія приходить у новорічні свята.

Попередніми виплатами Кабінет міністрів України знижував витрати на наступний рік. При цьому значне зростання витрат державного бюджету в останній місяць є причиною прискореної інфляції, а фіскальний ажіотаж призводить до створення додаткового тиску на гривню.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів, як українцям підвищуватимуть пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі