вівторок, 14 жовтня 2008 12:24

Міліціонери убили і розчинили у ванні двох людей заради квартири

У Санкт-Петербурзі передана до суду справа відносно двох колишніх співробітників міліції, які звинувачуються в подвійному вбивстві з корисливих мотивів, передає РІА "Новости" з посиланням на Слідчий комітет при прокуратурі (СЬКП) РФ.

За даними слідства, в 2007 році співробітник УВС на метрополітені старший сержант міліції Алан Дзалаєв і колишній співробітник міліції Олексій Варфоломеєв домовилися зробити вбивство осіб, що зловживають спиртними напоями. Після цього вони розраховували оволодіти житловою площею жертв.

Спочатку Дзалаєв напав на 22-річного чоловіка, нанісши йому безліч ударів кувалдою по голові, а також ножем в шию і груди. Услід за цим він аналогічним чином розправився і з 59-річною матір"ю постраждалого.

З метою заховання слідів злочину зловмисники розчленували трупи і розчинили частини тіл у ванні, використовуючи сірчану кислоту. Через 5 діб зловмисники вийняли останки, що не розчинилися, з ванни і розкидали їх по сміттєвих баках.

Потім Дзалаєв виготовив підроблений договір найму житлового приміщення, згідно з яким він узяв квартиру постраждалих в оренду на строк до 5 березня 2008 року.

Проте 9 липня 2007 року підозрювані були затримані співробітниками Калінінського РУВД Санкт-Петербурга. Це відбулося після того, як в міліцію звернулася сестра убитого чоловіка, стривожена зникненням родичів.

Міліціонери перевірили квартиру на вулиці Вавілових, в якій проживали зниклі, і виявили там Дзалаєва і Варфоломеєва. Тоді колишні міліціонери виправдовувалися, що винайняли квартиру, а про їх колишніх господарів нічого не знають.

Не дивлячись на відсутність трупів, слідство зібрало достатньо доказів, що викривають Варфоломеєва і Дзалаєва в інкримінованих їм діях, уклали в СКП. Зараз обвинуваченим 25 і 26 років.

Дії зловмисників кваліфікуються за пунктами "а" і "ж" частини 2 статті 105 КК РФ (вбивство, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з корисливих мотивів).

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери убили і розчинили у ванні двох людей заради квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі