середа, 11 квітня 2018 11:55

Помста за крадений пісок - в Україні заарештували чергове російське судно

Помста за крадений пісок - в Україні заарештували чергове російське судно
Cудно Seabreeze, яке належить російській компанії "Trans Services Maritime" арештоване в Одеській обл. Фото: Marinetraffic.com

Україна арештувала в порту Южний судно Seabreeze, яке належить російській компанії Trans Services Maritime.

Таке рішення, задовольнивши клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим, прийняв слідчий суддя, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Це зроблено в рамках розслідування незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник "Лебедині острови" - Gazeta.ua), біля берегів Криму.

Як з'ясувало слідство, роботи веде земснаряд з портом приписки Туапсе, що належить вказаній фірмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда російського човна намагалася втекти з України

"Крадений пісок використовують для незаконного будівництва окупантського мосту в районі Керчі. При цьому компанія-розкрадач без будь-яких докорів сумління веде свій бізнес іншими суднами, які регулярно заходять на територію України", - зазначив генпрокурор.

Видобуток піску завдає природному середовищу збитків на сотні мільйонів гривень. Seabreeze заарештували з метою відшкодування завданих збитків.

Прокуратура Автономної Республіки Крим - тимчасово виїхала на материкову Україну. Відповідно до наказу Генерального прокурора України від 12 червня 2014 року її тимчасово передислоковано до міста Києва. Головою кримської прокуратури є Гюндуз Мамедов. Її діяльність направлена в першу чергу на відновлення справедливості та притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до незаконної окупації півострова, а також тих, хто порушує права і свободи громадян України в Криму. Пріоритетними напрямками роботи прокуратури Автономної Республіки Крим є розслідування злочинів проти основ національної безпеки та воєнних злочинів.

Мова йде про земснаряд "Печора", який займається видобутком піску в районі Бакальской коси, що на північно-західному узбережжі Криму в заповіднику "Лебедині острови".

"Це судно постійно базується в Севастополі, по-хижацьки видобутий пісок відвозить в Севастополь, Ялту, Керч, в тому числі для путінської "будівництва століття" - Керченського моста і траси до нього. На моїй пам'яті це - перший випадок, коли арештовується пароплав судновласника, якому належить інше судно-порушник кримських санкцій, - каже Андрій Клименко, голова громадської організації "Майдан Закордонних справ".

24 серпня в прокат вийде воєнна драма "Черкаси" режисера Тимура Ященка. Фільм розповідатиме історію Мишка та Лева - двох хлопців зі сільської місцевості України. Вони опинилися на військовому кораблі ВМС України "Черкаси", дислокованому в кримському озері Донузлав, під час захоплення Криму 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Помста за крадений пісок - в Україні заарештували чергове російське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі