пʼятниця, 03 серпня 2012 04:16

Масову молитву проти гей-параду провели на площі Єрусалиму

У четвер, 2 серпня, в Єрусалимі представникам секс-меншин вдалося провести акцію "Парад гордості". Одночасно з парадом жителі ультрарелігійної району Меа Шеарім провели на площі масову молитву, яку вони назвали "молитвою болю і скорботи".

Весь маршрут гей-параду перебував під посиленою охороною поліції і сил безпеки ще з ранку, оскільки були підстави побоюватися як терактів, так і інцидентів, пов'язаних з невдоволенням ультрарелігійних жителів, передає Радіо Свобода.

В 18:00 кілька тисяч учасників параду пройшли по центру міста, що є священним для представників авраамічних релігій (іудаїзму, християнства та ісламу).

Листівки, що закликають захистити Єрусалим від сексуальних меншин, що іменуються в тексті "содомітам", були розклеєні по місту ще на початку тижня.

Раніше, вранці 2 серпня, невідомі розфарбували кам'яну напис "Ласкаво просимо" при в'їзді в Єрусалим у всі кольори веселки. Поліція підозрює, що за цією акцією стоять єрусалимські гей-активісти.

Зараз ви читаєте новину «Масову молитву проти гей-параду провели на площі Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі