пʼятниця, 19 червня 2020 03:03

Мангера взяли під варту без права на заставу

Мангера взяли під варту без права на заставу
Владислава Мангера підозрюють у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк. Фото: Укрінформ

Голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на радницю Херсонського міського голови Катерину Гандзюк, Печерський суд взяв під варту до 28 липня.

Можливості внести заставу у підозрюваного не буде, повідомляє Громадське.

Прокурори Андрій Синюк і Ярослав Ущапівський заявляли, що Мангер чинив тиск на 2 свідків у справі. Це сталось після відкриття стороні захисту матеріалів кримінального провадження. За словами обвинувачення, голова облради робив це через інших осіб, а не особисто. Зазначається, що тиск був у формі погроз під час дзвінків, у паперових листах та під час зустрічей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мангера, який впирався, силоміць затримали після суду

Прокуратура зазначає, що Мангер тиснув на свідка Павла Пилипенка, який зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ. Інший свідок, на якого міг чинитись тиск, - Сергій Брага. Він отримав підозру за участь у злочинній групі ще одного фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського під час спецоперації у Херсоні.

Мангер такі заяви прокурорів назвав неправдою. Він вважає підозру проти себе - сфальсифікованою.

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив кислоту на активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімації з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні.
6 червня 2019 року, після того як 5 обвинувачених у виконанні злочину визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, суд виніс їм вироки.
16 березня одного з підозрюваних в організації злочину Олексія Левіна екстрадували до України з Болгарії. Суд у Києві взяв його під варту.
25 березня суд продовжив до липня терміни досудового слідства у провадженні щодо Левіна та підозрюваного замовника Владислава Мангера, а 30 березня суд продовжив термін тримання Левіна під вартою ще на 2 місяці (адвокати подали апеляцію).
27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник - Мангер.

Зараз ви читаєте новину «Мангера взяли під варту без права на заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі