пʼятниця, 14 грудня 2012 23:42

Львівський священик написав книгу "За що ми любимо Бандеру"
5

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у малій сесійній залі відбулася презентація книги Ігоря Царя "За що ми любимо Бандеру".
Презентацію організував Молодіжний націоналістичний конгрес.

Зустріч розпочали зі спільної молитви.

"В армії я служив далеко в Росії, - розповідав він. – Нас було 1000 чоловік. Навколо десятки кілометрів лісів і все. Ніяких сіл і поселень. Із тисячі 600 були такими, що відсиділи у тюрмі від 3 до 8 років. Це були жорстокі умови. Люди багато пили. За рік загинуло 70 солдатів. Там я підіймав руки до гори й говорив: "Дякую тобі боже, що я вмію битися".

Якось до мене підійшли 2 страшних злодія конокради й запитали чи я зі Львова й чи бандерівець. На ствердну відповідь запитали чим же я відрізняюся від простих людей і хто такі бандерівці. Пояснив їм, що це люди, які борються за свою країну, за своїх рідних, за своє щастя. І у них не було жодних претензій до мене. А я завжди намагався захищати слабших, адже байдужість – то один з найбільших гріхів".
Книжка описує моральність життя Степана Бандери.

"Про Бандеру є багато книг, товстих, - казав. – Я ж не прагнув написати наукову працю. Я ставив собі за завдання написати книгу про інші аспекти. Мене цікавила духовність, релігійність та моральність Бандери. Ви знаєте, що його батько був священиком. А сам Степан за усе життя не випив ні граму алкоголю й не пробував тютюну. І своє весілля він святкував тверезо, бо розумів, що є прикладом для інших".

Священик пояснив, що для Бандери гроші не були важливі.

"Коли він сидів у тюрмі в Німеччині йому пропонували скасувати "Акт проголошення незалежності України", - розповів отець. - За це його могли звільнити, але він не погоджувався. В 1944 році його випустили. Німецький уряд пропонував йому компенсацію за незаконне утримання під вартою. Та він відмовився. Він сказав: "Я сидів не заради грошей, а за ідею". Отакі були у нього переконання. Він розумів, що гроші – то марнота. Сьогодні вони є, а завтра їх немає. Й ті, хто їх тут має багато не заберуть їх із собою на той світ. Й за це ми його любимо".

Книжку можна придбати у представників МНК за 5 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Львівський священик написав книгу "За що ми любимо Бандеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі