вівторок, 21 липня 2009 15:54

Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії

Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Росії і Білорусі активізувалося антинародне лобі.

Про це глава держави повідомив під час зустрічі з головою Рахункової палати Росії Сергієм Степашиним.

Лукашенко підкреслив, що "хто б що не говорив, ми ніколи не підемо від Росії, як і Росія ніколи не відмовиться від Білорусі".

"Те, що пишуть, менше читайте, брехня повна. Брешуть з будь-якого приводу - про економічні, політичні відносини", - сказав Лукашенко.

Він виразив упевненість, що Білорусь і Росія "завжди разом були і будемо".

Лукашенко також відзначив необхідність спільної роботи Комітету держконтролю Білорусі і Рахункової палати Росії.

"Контроль завжди був і є одним з найважливіших напрямів діяльності будь-якої держави і при будь-якій владі", - підкреслив він

"У нас ніколи не було жодних проблем, ми завжди знаходили розуміння... Думаю, витрата грошей з Союзного бюджету може бути зразком для витрачання засобів будь-якої бюджетної організації будь-якої держави", - додав Лукашенко.

У свою чергу Степашин підтвердив, що між Комітетом держконтролю Білорусі і Рахунковою палатою Росії склалися "прекрасні відносини".

Погіршення відносин між Москвою і Мінськом, про які говорив Лукашенко, наступило після того, як Білорусь відмовилася брати у Росії обіцяний кредитний транш в рублях. Після цього глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін публічно заявив, що вже найближчим часом Мінськ може виявитися неплатоспроможним. У відповідь Лукашенко заявив, що російський міністр поводиться, як білоруські "відморозки, які тут на західні гроші варнякають і починають нас учити працювати", і порадив Кудріну "підлікуватися".

Після цього Москва оголосила Мінську "молочну війну" - так журналісти назвали заборону на ввезення в РФ білоруської молочної продукції, яка набула чинності з 6 червня. Офіційно її пов'язували з тим, що документи на білоруські продукти не були оформлені відповідно до російських правил. Постачання білоруського молока в РФ поновилися 18 червня.

За матеріалами: Телеграф, Lenta.ru

 

Зараз ви читаєте новину «Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі