вівторок, 01 червня 2021 22:13

Літо нас ще "поморозить" - синоптик назвала день, коли закінчаться холоди

Літо нас ще "поморозить" - синоптик назвала день, коли закінчаться холоди
Дощі литимуть щще 10 днів. Фото: pixabay.com

Холодна та дощова погода в Україні триматиметься щонайменше до 10 червня. Потім можливе потепління.

Про це Gazeta.ua розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо прийшло, і Карпати замело снігом - атмосферне фото

"Нинішню ситуацію з погодою провокують холодні атмосферні фронти та циклони. Заходять до нас із Півночі та Заходу. Тут зустрічаються з теплими повітряними масами та викликають град, бурі, сильні вітри. Так буде по всі території України щонайменше до 10 червня. До 5 червня дощитиме переважно в центральних, східних та південних областях, на Заході та Півночі холодно, але опадів прогнозуємо мало. А от із 6 числа литиме в усіх регіонах. Температури вдень при цьому триматиметься на рівні 17-24 градусів тепла", - сказала метеорологиня.

Перша декада червня буде аж надто холодна.Стовпчики термометрів триматимуться на рівні +15...20°C, у південних областях +22°C. При цьому дощитиме. Спершу мокру погоду чекаємо на Заході та Північному Заході. Потім йтиме на решту території України. На Сході та Півдні дощів буде найменше. За місяць випаде 50-90 мм опадів, в горах - 120-170 мм.

Друга половина місяці очікується теплішою, але спеки не буде.

Зараз ви читаєте новину «Літо нас ще "поморозить" - синоптик назвала день, коли закінчаться холоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі