середа, 11 січня 2023 11:19

Ліміти споживання критично перевищені – в Укренерго звернулися до споживачів

Ліміти споживання критично перевищені – в Укренерго звернулися до споживачів
В Укренерго повідомили про критичні показники споживання. Фото: t.me/Ukrenergo

В Україні фіксують дифіцит потужності електроенергії. Виник, бо через холоднішу погоду українці почали використовувати більше електрики.

Енергетики встановили спеціальні лімити споживання. В Дніпропетровській та Харківській областях їх критично перевищели ще з 7:00. Нині в регіонах діють аварійні відключення, повідомляє Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Yasno зробили невтішну заяву щодо вимкнень світла у Києві

В окремих областях вітер пошкодив мережі операторів системи розподілу. Там тривають ремонтні роботи. Проблеми з електрикою лишаються в прифронтових регіонах. Є значні пошкодження через бойові дії.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі. Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень", – вказали в Укренерго.

В атаках на українську енергетичну інфраструктуру беруть участь, крім російських військових, російські енергетики. Вони знали енергомережу України "як свою долоню". Оскільки до початку повномасштабного вторгнення в лютому минулого року вона була об'єднана з енергосистемами Росії і Білорусі.

Але зараз українські енергетики краще розуміють російську стратегію і вживають заходи, спрямовані на мінімізацію наслідків атак.

Зараз ви читаєте новину «Ліміти споживання критично перевищені – в Укренерго звернулися до споживачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі