середа, 02 вересня 2020 19:42

Легалізація ринку таксі на часі, 40 млрд.грн в тіні - Карасьов

Легалізація ринку таксі на часі, 40 млрд.грн в тіні - Карасьов
Потрібно скерувати ринок функціонування таксі за європейськими правилами - Карасьов. Фото: Reuters

Чинний закон щодо надання послуг таксі не змінювався 15 років, що призвело до тінізації послуг, які оцінютьорієнтовно в 40 млрд на рік.

Про це написав у своєму блозі директор Інститут глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Ви колись задумувались над тим чи застрахована вашапоїздка в таксі? В разі нещасного випадку та хто вамкомпенсує завдану шкоду? Це щодо пасажира. Водія це тежстосується. Ніхто не застрахований, чому? ТОму що 93% ринку перевезень таксі в Україні працює не легально. В Європі, куди ми так усі хочеми йти і з кого беремо приклад, давним давно працюють чіткі правила та закони якірегулють ліцензію на таксі та, головне, захищають як водіятак і пасажира від нещасних випадків", - пише Карасьов.

Кабмін ініціював громадське обговорення змін до деякихзаконів України щодо врегулювання діяльності з наданняпослуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі талегковими автомобілями на замовлення. Слідкувати за динамікою громадських обговорень можна на сайті Мінінфраструктури.

Експерт зазначив, що потрібно скерувати ринок функціонування таксі за європейськими правилами. Суть пропозицій заключаться в наступному:

"Запровадження правил роботи на ринку та ефективнихінструментів контролю за їх дотриманням щодо підвищеннярівня безпеки перевезень на таксі та легковимиавтомобілями, забезпечення надходжень податків та зборіввід ведення діяльності з надання послуг з внутрішніхперевезень на таксі, забезпечення безпеки руху тавідповідальності перевізників перед пасажирами, створеннясприятливих умов для чесної та прозорої конкуренції, створення моделі для легальної діяльності осіб, що надаютьпослуги з внутрішніх перевезень на таксі або легковимиавтомобілями на замовлення", - написав Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Легалізація ринку таксі на часі, 40 млрд.грн в тіні - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі