пʼятниця, 27 серпня 2010 12:37

Квартири в новобудовах Києва подешевшають ще на 15% - експерти

Квартири в новобудовах Києва подешевшають ще на 15% - експерти
Квартири в деяких новобудовах Києва можуть подешевшати на 10-15% через фінансові проблеми власників житлових об'єктів.

Про це розповів голова Наглядової Ради Асоціації Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів Іван Салій.

За його словами, нестача коштів підштовхне у деяких власників житлових об'єктів просто немає іншого вибору, як знижувати ціни.

Салій також зазначив, що в цілому в Україні з'явиться доступне житло, коли будуть дешеві кредити, як для забудовників, так і приватних покупців - під 2-5% річних, а не під 25% як сьогодні.

Як повідомлялося раніше, у травні 2010 на первинному ринку житла Києва були припинені або припинені продажі квартир в 10 об'єктах.

На вторинному ринку Києва середня вартість продажів 1-3-кімнатних квартир в липні поточного року знизилася на 1,26% (23 дол) - до 1793 дол./кв.м.

Про це повідомили в консалтинговій компанії "SV Development".

Згідно з повідомленням, за цей період найдешевшим залишився Дарницький район із середнім показником 1369 дол./кв. м, найдорожчим - Печерський, де середня ціна продажу склала 2855 дол. / кв. м.

Аналітик "Ерсте банку" Віктор Стефанишин також прогнозує падіння цін на житло в Києві на 15-20% до літа 2011 року через низьку купівельну спроможність.

За матеріалами: ІАП Столична нерухомість 

Зараз ви читаєте новину «Квартири в новобудовах Києва подешевшають ще на 15% - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі