субота, 28 вересня 2024 05:47

Квадробери: уповноважена президента пояснила, чи є це небезпечним

Квадробери: уповноважена президента пояснила, чи є це небезпечним
Розповіли, чи нормально бути квадоберами. Фото: ТСН

Субкультура квадроберів, коли діти переодягаються у тварин та імітують їхню поведінку, є можливістю для дітей зняти стрес і перезавантажитись. Отже, не є небезпечною.

Батькам варто підтримувати підлітків у тому, що вони обирають, написала радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук у Facebook.

"Популярний тренд квадроберів - це все ж таки про те, як підлітки знаходять свій спосіб бути собою, вільними й справжніми. Вони об'єднуються в спільноти, підтримують один одного, організовують флешмоби та просто по-дитячому бешкетують", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських дітей били в Росії і змушували зректися батьків

Вважає, що варто давати їм можливість бути собою, навіть якщо це виявляється чотирилапою ходою у костюмі з хвостом.

"Якщо фізична активність і реальне спілкування допомагають їм відчувати радість від руху та бути частиною команди - то хіба це не те, чого ми хочемо для своїх дітей? Звісно, як і з будь-яким хобі, важливо не забувати про баланс. Квадроберство - це спосіб вираження, самопізнання та відчуття спільноти, але також варто пам'ятати про інші аспекти", - йдетьсяу її дописі.

?embed=1

Розповіла, що субкультура виникла в Японії. Кенічі Іто, хлопець, якого через зовнішність в дитинстві ображали однолітки та називали його "мавпою", вирішив перетворити прізвисько на свою перевагу. Хлопець розробив власну методику пересування на чотирьох кінцівках, експерименти з якою не завжди зустрічали розуміння серед оточення. Але Кенічі пішов далі та навіть вніс власне ім'я у Книгу рекордів Гіннеса: Іто подолав дистанцію в 100 метрів на чотирьох кінцівках за 18,58 секунди.

Зараз ви читаєте новину «Квадробери: уповноважена президента пояснила, чи є це небезпечним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі