понеділок, 23 березня 2020 19:08

Коронавірус: чи можливе в Україні звільнення ув'язнених

Коронавірус: чи можливе в Україні звільнення ув'язнених
У Мін'юсті не виключають звільнення ув'язнених через коронавірус. Фото: Reuters

У Мін'юсті не виключають масового звільнення ув'язнених через ситуацію з коронавірусом.

Водночас у міністерстві наголосили, що на сьогодні не йдеться про звільнення в'язних і такий механізм опрацьовується тільки в теорії. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька, яка відповідає за пенітенціарну систему, передає "РБК-Україна".

"Все-таки одна з наших цілей - це охорона суспільства від осіб, які вчинили небезпечні злочини", - сказала.

При цьому Висоцька додала, що Мін'юст не відкидає такий механізм.

"Ми зараз вивчаємо практику інших країн, вивчаємо, які зміни в наше законодавство могли б бути прийняті в екстреному порядку з даного питання, але поки що це в теорії", - уточнила заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це - фейк: заражений коронавірусом житомирянин записав відеозвернення

У той же час співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров пояснив, як масове звільнення може бути реалізовано на практиці. На його думку, необхідно забезпечити автоматичний вихід з в'язниць злочинців, які мають право на умовно-дострокове звільнення.

Співробітники СБУ викрили 38 розповсюджувачів фейків про коронавірус. Як зазначається, деякі зловмисники працювали на російську ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: чи можливе в Україні звільнення ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі