середа, 22 лютого 2017 05:17

Клімкін пояснив українську позицію після смерті Чуркіна

Клімкін пояснив українську позицію після смерті Чуркіна
112

Хоча в української сторони та колишнього постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях, але це не заважає висловлювати людські співчуття.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання Радбезу ООН, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наш представник в ООН пан Єльченко висловив свої співчуття, а також оголосив хвилину мовчання. Звичайно, ми б хотіли висловити співчуття родині, родичам, самому Чуркіну як людині. Але ми не вважаємо, що заява головуючого організації порівняно із заявою для преси, яку ми випустили, була б прийнятною", - сказав посадовець.

За словами міністра, заява для преси щодо смерті Чуркіна також є відображенням позиції Ради безпеки ООН.

"У нас з Віталієм Чуркіним були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях і в тому, як він уявляв свою позицію. Але це не заважає нам висловити людські співчуття", - додав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін нагородив Чуркіна орденом мужності

Віталій Чуркін помер за день до свого 65-го дня народження 20 лютого у Нью-Йорку. За інформацією американських ЗМІ, у дипломата були проблеми із серцем. Російські медіа стверджують, що Чуркіна довели до інфаркту американські журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін пояснив українську позицію після смерті Чуркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі