понеділок, 17 листопада 2008 08:46

Кияни проголосували щодо запланованої ліквідації Шевченківського району

Кияни проголосували щодо запланованої ліквідації Шевченківського району
Жителі Шевченківського району столиці вирішили, чи буде ліквідовано їхній район. Вчора відбувся референдум. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Шевченківської районної ради.

В цілому в рамках місцевого референдуму своє волевиявлення висловили 109 тис людей, що склало 60,3% явку громадян (за станом на 20.00 неділі, без урахування даних 6 ділянок).

Ділянки працювали у нормальному режимі, жодних інцидентів впродовж голосування не спостерігалися.

Остаточні результати референдуму будуть озвучені головою Шевченківського району Віктором Пилипишиним 18 листопада.

Нагадаємо, 2 жовтня депутати Шевченківської району в Київраді призначили на 16 листопада місцевий районний референдум, на якому жителі вже змогли підтримати або ж відкинути ідею ліквідації району.

За допомогою референдуму кияни відповіли на три питання: "Чи підтримуєте ви надання згоди на зменшення обсягу повноважень Шевченківської районної ради у зв"язку з ліквідацією Шевченківського району?"; "Чи підтримуєте ви надання згоди на позбавлення Шевченківської райради повноважень у зв"язку з ліквідацією Шевченківського району?" і чи "Підтримуєте ви дострокове припинення повноважень голови Шевченківської районної ради Пилипишина у зв"язку з ліквідацією Шевченківського району?".

Зазначимо, що раніше пропонувалося реорганізувати 10 районів Києва у п"ять, створивши Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський і Солом"янський райони і ліквідувавши при цьому Дніпровський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський і Святошинський.

Депутати Київради у вересні назвали даний проект "політичною акцією мерії" та відмовилися розглядати документ, пославшись на його невідповідність регламенту.

Слід зазначити, що до 2001 року у Києві було 14 районів. Пізніше їхню кількість було скорочено до 10 розпорядженням тодішнього голови КМДА Олександра Омельченка без консультацій з киянами, тому консультативний референдум з приводу чергового зменшення кількості районів можна вважати прецедентом, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Кияни проголосували щодо запланованої ліквідації Шевченківського району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі