середа, 07 березня 2007 09:55

Киргизький депутат запропонував погасити борг країни вирощуванням опіуму

Екс-генпрокурор Киргизії, депутат парламенту Азімбек Бекназаров запропонував погасити зовнішній борг країни за рахунок посівів опіумного маку. Про це він заявив у середу на своїй прес-конференції.

- Для вирішення цієї проблеми нам необхідні неординарні кроки. Я знаю, що моя пропозиція викличе великий резонанс. В Афганістані в 2007 році оголосили мало не офіційно, що збільшать посіви маку. Ось і нам треба так поступити і вирішити на рік-два вирощувати опіум. Після чого всі міжнародні організації сполохаються і самі запропонують покрити заборгованості країни, - сказав він.

Крім того, Бекназаров вимагає провести ретельне розслідування з приводу утворення величезного зовнішнього боргу Киргизії.

- Треба з"ясувати, яка частина з цієї суми була використана наближеними Акаєва, яка - виплачена іноземним консультантам і скільки реально направлено на здійснення програм і реформ, - відзначає депутат.

Нагадаємо, що раніше парламент Киргизії відмовився від вступу до програми HIPC, яка передбачає списання зовнішнього боргу бідним країнам світу. Депутати не захотіли визнати свою країну однієї з бідних в світі.

Зовнішній борг Киргизії становить близько $2 млрд. Якби влада республіки погодилися вступити в програму HIPC, то значна частина заборгованості - до одного мільярда доларів - була б списана, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Киргизький депутат запропонував погасити борг країни вирощуванням опіуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі