четвер, 25 березня 2010 08:25

Київське водосховище спустять ще на півметра

Київське водосховище спустять ще на півметра

Сьогодні вирішать, коли і в якому режимі спускатимуть воду в Київському водосховищі.

Щоб урятувати столицю від потопу, опустити рівень води збираються ще на півметра.

"25 березня збереться комісія і визначить режим спуску води", - пояснив прес-секретар Комітету водного господарства Олексій Чунарьов.

"Думаю, спускатимуть на один-три сантиметри в день (пропустять потрібну кількість води через ГЕС і далі - вниз по шлюзах), але це попередньо - так робили минулого разу", - повідомив О.Чунарьов.

Нагадаємо, два тижні тому в Київському морі вперше спустили воду (офіційно на півтора метри, але рибаки стверджували, що аж на 4) і, за оцінками Держрибнагляду, придавлені льодом і позбавлені кисню до 50% риби загинуло.

Днями рибаки-любителі створили громадський комітет.

У нього входить 72 людини.

"Ми зібрали більше 2 тисяч підписів під листом президентові, Кабміну і Раді. Ми просимо створити держкомісію з ліквідації катастрофи на КВС і програмі з зарибнення його аборигенними видами риби (щука, лящ, судак). Потрібно заборонити тут промвилов мінімум на 5 років, щоб чисельність риби відновилася", - розповів голова громадського комітету і глава ЦГЗ Держрибохорони в Києві і області Ігор Тихолаз.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київське водосховище спустять ще на півметра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі