середа, 08 травня 2019 23:14

Кернес хоче знести волонтерський намет і повернути вулиці радянську назву

Кернес хоче знести волонтерський намет і повернути вулиці радянську назву
Кернес зареєстрував дві суперечливі петиції. Фото: Vgorode.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес хоче позбутися намету волонтерів, який збирає допомогу для військових на центральній площі міста.

"На цей намет на площі Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, з якимись фрагментами снарядів, сам вже теж вибухав не один раз. Особисто я за те, щоби його прибрати", - написав мер у Фейсбук.

Намет навпроти обласної адміністрації стоїть від 2014 року та став одним з найвідоміших у місті волонтерських пунктів допомоги передовій АТО/ООС, місцем збору проукраїнських активістів.

Також Кернес виступив за повернення проспекту Петра Григоренка назви на честь радянського маршала Жукова. Григоренко був генерал-майором армії СРСР, дисидентом, засновником Української Гельсінської групи. Він навчався та певний час жив у Харкові.

Біографія Жукова із Харковом не пов'язана, а сам проспект до того називався на честь 60-річчя СРСР, а першою його назвою була – вулиця Стадіонна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві декомунізували чергову вулицю

Натомість Кернес заявив про "історичну назву" на честь Жукова та повідомив про реєстрацію на сайті міськради двох петицій щодо знесення намету та зміни назви проспекту.

"Я думаю, що якщо ці дві петиції наберуть необхідну кількість голосів – а це 5000 – я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в них в життя. Я закликаю вас підтримати ці петиції. І з прийдешнім святом. З Днем Перемоги!" - звернувся до жителів міста Кернес.

Зараз ви читаєте новину «Кернес хоче знести волонтерський намет і повернути вулиці радянську назву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі