понеділок, 25 вересня 2023 12:12

Кава, цукор та аптечні ліки: як зробити, щоб цвіли кімнатні рослини

Кава, цукор та аптечні ліки: як зробити, щоб цвіли кімнатні рослини
Які кімнатні рослини потребують підживлення восениФото: pinterest

Іноді кімнатні рослини починають в'янути. Тоді вони потребують ектреннного підживлення, інакше вони загинуть.

Існують чіткі ознаки того, що рослини терміново потребують поживних речовин, пише 24tv.

Стебла починають витягуватися;

рослини повільно ростуть;

немає цвітіння;

листки – бліді, тьмяні;

рослини хворіють та на них з'являються плями.

На допомогу прийде усім на відомий аптечний засіб – аспірин. Він покращує здоров'я квітки, робить її стійкою до хвороб і шкідників. Така речовина відновлює рослини, особливо після зими. Щоб підживити квіти, візьміть чверть таблетки аспірину та розчиніть її в двох літрах води.

Дуже популярним засобом в удобренні кімнатних рослин є цукор. Глюкоза надає квітам енергії, покращує їх вигляд. Для її засвоєння ще має бути вуглекислий газ. Це обов'язково, бо якщо його не буде – то через цукор на рослинах може з'явитися грибок.

Просто розведіть столову ложку цукру в пів літрі води. Можна використати й звичайну аптечну глюкозу, пропорція та ж сама 1:1. Таке добриво вносять раз у місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кімнатні рослини приносять багатство та удачу: обов'язково тримайте їх на роботі

Для кімнатних рослин потужним засобом стане й бурштинова кислота. Це кристалічний порошок білого відтінку. Треба розбавити 1 грам речовини в 5 літрах води. Таким розчином можна як поливати рослини, так і просто обприскувати. Найбільше його оцінять бегонії, хлорофітуми, цитрусові, фікуси. Таким добривом не варто захоплюватися: буде достатньо 1 разу в кілька місяців.

Любителям кави пощастило, бо потім ще залишаються приємності для рослин. Помічною буде гуща, її зазвичай змішують з землею. Після цього вона стає насиченішою, більш пухкою. Оптимально засипати гущу під гладіолуси, азалії, лілії, троянди.

Багато кімнатних рослин можуть очищати повітря будинку чи квартири. Вони збирають пил, задимлення. Які рослини це роблять найкраще, розповість Gazeta.ua

В першу чергу це Спатифіллум. Його називають "жіночим щастям". А алоє не тільки має лікувальні властивості, а є й дуже хорошим очисником повітря у кімнаті.

Зараз ви читаєте новину «Кава, цукор та аптечні ліки: як зробити, щоб цвіли кімнатні рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі