понеділок, 18 січня 2010 15:14

Калуш оголосять зоною надзвичайної екологічної ситуації

Калуш оголосять зоною надзвичайної екологічної ситуації

Жителі Калуша Івано-Франківської області вчора на місцевому референдумі висловились за оголошення міста зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це повідомили у Калуській міській раді, посилаючись на результати референдуму.

На запитання у бюлетені "Чи вважаєте Ви, що територія міста Калуша є зоною надзвичайної екологічної ситуації?" ствердно відповіли 30 тисяч 436 жителів міста або 97,27%.

Проти надання території Калуша статусу зони надзвичайної екологічної ситуації висловились 748 жителів міста.

До списку виборців на місцевий референдум було внесено 53 тисячі 898 осіб. Бюлетні отримали 31 тисяча 289 осіб, стільки ж взяли участь у референдумі.

Як зазначають у міській раді, місцевий консультативний референдум щодо надання Калушу статусу території надзвичайної екологічної ситуації призначений у зв"язку з тим, що "екологічні проблеми міста хіміків тривалий час не вирішуються".

Міський голова Ігор Насалик сподівається, що "нарешті на екологічні проблеми Калуша центральна влада зверне увагу" і в державному бюджеті 2010 року окремим рядком буде визначено фінансування на вирішення нагальних екологічних проблем міста. Про намір провести референдум щодо визнання міста зоною екологічного лиха, Насалик оголосив ще на початку вересня 2009 року.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Калуш оголосять зоною надзвичайної екологічної ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі