субота, 11 серпня 2012 15:36

Каху Каладзе оштрафували на $ 10 мільйонів

Каху Каладзе оштрафували на $ 10 мільйонів
Арештоване майно екс-футболіста включає дев'ять автомобілів, в тому числі, кілька автомашин вищого класу. Фото: tabloid.pravda.com.ua

Тбіліський міський суд 10 серпня ухвалив рішення, згідно з яким колишній футболіст, кандидат у депутати від "Грузинської мрії", опозиційної до президента Михайла Саакашвілі і партії "Єдиний національний рух", оштрафований на 16 944 960 ларі (близько $ 10,3 млн.). Про це повідомляє civil.ge.

Також суд задовольнив клопотання Служби державного аудиту (СДА) про арешт активів Кахи Каладзе, в тому числі компанії "Кала Капітал". Ця компанія, разом з іншими активами, є власником 78,21% акцій "Прогрес банку". Арештоване майно екс-футболіста включає дев'ять автомобілів, в тому числі, кілька автомашин вищого класу. За словами адвоката Каладзе, самий дорогий автомобіль оцінюється в $ 200 тис.

Грошовий штраф рівно в п'ять разів перевищує суму (3,33 млн. ларі), яку, на думку СДА, незаконно використовував Каладзе для власної політичної діяльності і для "Грузинської мрії". Каладзе заявив телекомпанії "Маестро", що не стане виплачувати штраф, оскільки нічого протизаконного не здійснював.

Перед зверненням до суду СДА закликала Каладзе до 9 серпня повернути на його власний рахунок в банку 3,33 млн. ларі готівкою, які були винесені ним з банку в поточному році. Також СДА попросила лідера опозиційної коаліції "Грузинська мрія" Бідзіну Іванішвілі повернути банк винесені з особистих рахунків протягом 2012 року $ 2918599, 735189 ларі і 700 євро.

В кінці липня влада заарештувала банківські рахунки Каладзе в Грузії в рамках слідства, що проводиться "у зв'язку з можливим фактом легалізації незаконних доходів".

Зараз ви читаєте новину «Каху Каладзе оштрафували на $ 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі