понеділок, 20 липня 2009 20:06

Через Саакашвілі російські ЗМІ звинуватили в "розповсюдженні ідіотизму"

Через Саакашвілі російські ЗМІ звинуватили в "розповсюдженні ідіотизму"

Керівник парламентського комітету з оборони і безпеки Грузії Гіві Таргамадзе в понеділок на засіданні парламентського бюро звинуватив російські ЗМІ в "розповсюдженні ідіотизму". Мова йде про публікації, що посилаються на інтерв"ю Михайла Саакашвілі газеті The Wall Street Journal, де президент Грузії визнав, що плани зі вступу країни в НАТО і повернення Абхазії та Південній Осетії найближчим часом нездійсненні.

За словами Тамаргадзе, багато російських ЗМІ повідомили, що 20 липня Саакашвілі виступить перед парламентом і визнає безперспективність боротьби за контроль над Абхазією і Південною Осетією, а також спроб вступу в НАТО. "Суспільство має знати, що поки живий хоч один грузин, цього ніхто ніколи не визнає", - заявив депутат. А голова парламенту Грузії Давід Бакрадзе, додав, що президент Грузії здатний зробити таку заяву, лише якщо "росіяни сьогодні пришлють на парламентську сесію двійника Саакашвілі".

Окрім російських ЗМІ в невірному тлумаченні слів Саакашвілі грузини звинуватили і американське видання. Представники адміністрації Саакашвілі вважають, що журналіст The Wall Street Journal "слова президента у вказаному інтерв"ю пустив у власній інтерпретації". На думку грузинських чиновників, Саакашвілі сказав "Якщо Грузія не зможе вступити в НАТО, це буде великою трагедією для країни" і не вимовляв фрази "Надія на вступ в НАТО майже померла".

За матеріалами "Грузия Online", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Через Саакашвілі російські ЗМІ звинуватили в "розповсюдженні ідіотизму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі