пʼятниця, 15 червня 2007 15:15

Ізраїль вирішив не втручатися у війну Фатха і Хамаса

Ізраїль уважно стежить за розвитком ситуації в секторі Газа, але не має наміру втручатися в те, що відбувається там.

Офіційний Єрусалим має намір окремо вибудовувати взаємини з двома палестинськими територіями: сектором Газа, де владу захопили бойовики Хамаса, і західним берегом річки Йордан, який залишається під управлінням лідера Фатха і президента Палестинської автономії Махмуда Аббаса.

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт не має наміру відміняти свою поїздку до Вашингтона, яка запланована на найближчі вихідні, проте повідомив, що має намір обговорити а президентом США стан, що склався в Секторі.

Представники ізраїльських сил безпеки вже заявили, що палестинському населенню в секторі Газу буде надана гуманітарна допомога, якщо керівництво Хамаса вирішить її прийняти. Напередодні Європейський Союз припинив надання гуманітарної допомоги палестинцям в секторі Газа.

Одночасно з цим ізраїльська влада має намір передати частину податкових зборів Палестинської автономії, які досі знаходилися на заморожених рахунках. Ці гроші планується направити адміністрації Махмуда Аббаса, щоб підтримати його боротьбу з Хамасом, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль вирішив не втручатися у війну Фатха і Хамаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі