понеділок, 22 березня 2010 09:32

Ізраїль збирається депортувати українську терористку

Ізраїль збирається депортувати українську терористку

Влада Ізраїлю оголосила про депортацію в Україну Ірини Поліщук, засуджену за причетність до організації теракту.

У 2002 році уродженка України допомогла в організації теракту, в результаті якого двоє людей загинули, 40 отримали поранення.

31-річна Ірина Поліщук одружилася з палестинцем Ібрагімом Сарахна в Україні і через деякий час переїхала жити до Віфлеєму.

В Ізраїлі Поліщук проживала нелегально, з підробленим паспортом, і не ставала на облік в українському консульстві. Поліщук і її чоловік були затримані на наступний день після кривавого теракту, що стався в місті Рішон ле-Ціон у травні 2002-го року.

За даними слідства, чоловік і жінка на власному автомобілі привезли терориста-смертника на місце теракту. Після арешту Ірина визнала свою провину, а ізраїльський суд засудив її до двадцятирічного тюремного ув"язнення.

Її чоловік був засуджений до шести довічних ув"язнень і ще 45 років в"язниці. Сама Поліщук вже відсиділа майже сім років зі свого терміну і тепер, як повідомляє офіційна палестинська інформагенція МААН, влада Ізраїлю оголосила про підготовку її депортації в Україну.

Влада Палестинської автономії намагалася оскаржити це рішення, відзначаючи, що українка має двох неповнолітніх дочок, одну з яких виховують батьки Ірини в Україні. Однак цю апеляцію, а також подання від самої Поліщук з проханням скасувати її депортацію в Україну, було відхилено.

Палестинський міністр у справах в"язнів Іса Караке заявив, що рішення про депортацію Поліщук на батьківщину є "небезпечним і тиранським". Воно порушує міжнародне законодавство і базові принципи прав людини.

Кореспондент, Deutsche Welle

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль збирається депортувати українську терористку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі