четвер, 20 червня 2024 15:44

З російської окупації повернули дітей

З російської окупації повернули дітей
На підконтрольну територію повернули 10 дітей. Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

З російської окупації на підконтрольну територію повернули 10 дітей.

Вони проживали у захоплених районах у Запорізькій, Донецькій, Херсонській областях. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав про це у Telegram.

Зараз діти перебувають на підконтрольній Україні території. Їхні батьки повідомили, що без російського паспорта на окупованих територіях не можна нічого зробити. Росіяни прямо при дітях влаштовували обшуки. Одна з сімей проживала у будинку, пошкодженому російським снарядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює загони СМЕРШу на окупованих територіях - ЗМІ

"Окупаційна адміністрація змушувала дітей ходити до школи та співати кожного понеділка гімн РФ. За спроби отримати онлайн українську освіту росіяни обіцяли відібрати дітей, через що батьки прийняли рішення виїхати з окупації", - повідомив Лубінець.

Росіяни на окупованих територіях посилили перевірки телефонів серед місцевого населення. Вони намагаються знайти учасників українського підпілля, інформує Центр національного спротиву.

Перевіряють також за якими Telegram-каналами слідкують українці.

Зараз ви читаєте новину «З російської окупації повернули дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі