понеділок, 21 травня 2007 14:30

Іспанія масово позбавляється нелегалів

Іспанія вивезла у минулі вихідні 750 нелегальних емігрантів з Африки, які прибули тиждень тому на човнах на Канарські острови, повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Іспанії.

"Іспанія вивезла спеціальними авіарейсами 600 нелегалів до Сенегалу і ще 150 - до Марокко, Мавританії і Гвінею-Бісау, що стало можливим завдяки домовленостям, досягнутим з керівництвом цих країн", - заявив співробітник МВС Іспанії.

До недавнього часу влада Іспанії мала труднощі з репатріацією нелегалів-африканців, оскільки держави, громадянами якої вони були, відмовлялися співробітничати з Мадридом в питанні нелегальної імміграції, зокрема, не приймали назад своїх громадян.

В результаті недавніх переговорів з рядом країн Північної і Західної Африки Іспанії вдалося вирішити проблему репатріації в обмін на обіцянку економічної допомоги цим країнам, а також на будівництво в Сенегалі і Мавританії таборів для тимчасового утримання африканців, які репатріювали.

Рішучі заходи іспанського уряду по боротьбі з нелегальною імміграцією викликають критику гуманітарних неурядових організацій Іспанії, які вважають, що їх країна зобов"язана надавати притулок всім африканцям, що прибувають, і, таким чином, сприяти боротьбі з бідністю на африканському континенті, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Іспанія масово позбавляється нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі