понеділок, 28 вересня 2009 09:11

Іран випробував ракети, що здатні вразити Ізраїль

Іран випробував ракети, що здатні вразити Ізраїль

В ніч з неділі на понеділок Іран провів випробування ракет середнього радіусу дії "Шахаб-1" і "Шахаб-2". Навчання проводились ракетними військами корпусу "варти ісламської революції" (КВІР).

"Результати першого дня ракетної стрілянини "перевершили всі очікування", - заявив командувач військово-повітряними силами КВІР Хосейн Саламі. За його словами, навчання завершаться сьогодні вдень запуском "Шахаб-3".

"Це найпотужніші іранські балістичні ракети, які, як "Шахаб-1" і "Шахаб-2", а також іранські ракети малої дальності типу "Фаджр" ("Світанок"), мають боєголовки, що розділяються, але володіють великим радіусом дії - до 2 тисяч км, тобто, здатні досягти території Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Напередодні Іран під час військових навчань випробував дві ракети малої дальності, були випробувані ракети "Тондар" і Фатех 110", а також пускова ракетна установка.

В суботу представники КВІР оголосили про те, що в наступні декілька днів в Ірані відбудуться військові навчання.

Випробування ракет пройшли на тлі загострення відносин між Іраном і західними країнами через ядерну програму Тегерану.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Іран випробував ракети, що здатні вразити Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі