понеділок, 16 травня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України

Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 16 травня.

Російські ЗМІ поширили фейк про те, що Збройні сили України, "відступаючи заклали" 49 т вибухівки на заводі "Зоря", повідомила в понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Росіяни показали відео з вибухівкою на складах, однак "Зоря" спеціалізується на виготовленні вибухових речовин, тому їхнє зберігання на складах є логічним", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі пропагандисти почали дискредитаційну кампанію проти Зеленського

Призначений загарбниками "керівник" Каховського району колаборант Володимир Леонтьєв зробив маніпулятивну заяву, що мешканці Херсонщини нібито повертаються додому на тлі "стабілізації ситуації" у регіоні. Така інформація не відповідає дійсності та покликана створити ілюзію повернення миру на тимчасово окупованих територіях.

РосЗМІ поширюють дезінформацію, що Генштаб Збройних сил Білорусі не виключає провокацій з боку України, оскільки "поблизу кордонів розгорнули американські станції контрбатарейної боротьби".

"Українці мінують дороги, мости на суміжній території, ведуть посилене патрулювання. Усі озброєні, тож провокації можуть бути будь-якими", - насправді заявили у білоруському Генштабі.

Російська пропаганда вигадала черговий фейк, щоб виправдати нелюдські дії своїх військових-терористів. На цей раз вони поширюють дезінформацію про те, що нібито СБУ в Дніпрі наказала вивезти всі тіла з лікарні до соцоб'єкта, аби зімітувати авіаналіт росіян.

Зараз ви читаєте новину «Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі