пʼятниця, 28 квітня 2023 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат поставив крапку у розмовах про інфраструктуру для F-16

Ігнат поставив крапку у розмовах про інфраструктуру для F-16
Україна зможе утримувати винищувачі F-16. Фото: eastnews.ua

Американські винищувачі F-16 здатні змінити ситуацію на полі бою.

Насамперед потрібне політичне рішення про передачу літаків. Про це сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат "24 каналу".

"Багатоцільовий літак – це завжди номер один у пріоритеті. Бо він здатен докорінно змінити розклад сил і цю війну. Допоможе нам перемогти. З цим літаком ми зможемо завоювати перевагу в повітрі. І бити по наземних та надводних цілях", – зазначив Ігнат.

Разом з F-16 Україні потрібне відповідне озброєння. Важливим є радар, який зможе супроводжувати кілька повітряних цілей. Тоді зможемо знищувати кілька російських літаків за один раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібно передати F-16 – німецький генерал

Багато західних аналітиків заявляють, що Україна не має відповідної інфраструктури для утримання F-16. Але це зовсім не так.

"У нас достатньо оперативних аеродромів, де можна розміщувати літаки. Зараз же працюють і МіГ-29, і Су-27, і Су-25, і Су-24. Ми ховаємо їх і розосереджуємо, і виконуємо завдання. Питання щодо інфраструктури не має стояти. І злітно-посадкові смуги є. Смугу тимчасову можна навіть зробити на ділянці автодоріг", – підкреслив речник.

Україна продовжує йти до мети щодо отримання західних літаків. Дискусії з партнерами щодо цього питання тривають. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат поставив крапку у розмовах про інфраструктуру для F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі