пʼятниця, 11 грудня 2015 17:04

ІДІЛ захопив стародавнє місто в Лівії

ІДІЛ захопив стародавнє місто в Лівії
Автор: looklex.com Бойовики "Ісламської держави" захопили стародавнє римське місто Сабрафа в Лівії.

Бойовики "Ісламської держави" захопили стародавнє римське місто Сабрафа в Лівії. Воно відоме збереженим стародавнім амфітеатром і є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО, передає Daily Mail.

Терористи штурмували прибережне місто Сабрафа в четвер на 30 джипах. Потім вони встановили контрольно-пропускні пункти. Місто знаходиться в 80 кілометрах від столиці Тріполі.

За день до штурму в Сабрафі захопили трьох бойовиків ІДІЛ. Після захоплення міста вони їх звільнили. Місцеві жителі не чинили сильного опору, написав The Telegraph.

Daily Mail зазначило про побоювання щодо знищення безцінних пам'яток в Сабрафі. Основна увага прикута до римського амфітеатру, який збудували в третьому столітті.

Як відомо, в травні цього року ІДІЛ захопив стародавнє місто Пальміра в Сирії. В ньому бойовики знищили храми, колони і скульптури. Ісламісти заявили, що ці пам'ятки зображували "фальшивих ідолів".

Зараз ви читаєте новину «ІДІЛ захопив стародавнє місто в Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі