субота, 19 червня 2021 03:00

Хто святкує День Янгола 19 червня: як назвати дитину в день поминання мертвих

Хто святкує День Янгола 19 червня: як назвати дитину в день поминання мертвих
Імя Сюзанна означає "біла лілея". Фото: unsplash.com

Сьогодні святкують День Янгола люди, які носять імена Віссаріон, Іларіон, Сюзання та Фекла.

Якщо ви обираєте ім'я для дитини, Gazeta.ua пояснює значення імен. Якщо маєте знайомих іменинників, не забудьте привітати їх.

Походження чоловічого імені Віссаріон дискусійне. За одними даними, з грецької мови воно перекладається дослівно як "мешканець лісу", або "лісовий". За іншими, має семітські корені та дослівно означає "дає життя деяким людям".

Чоловіче ім'я Іларіон утворене від давньогрецького імені Хіларіон, яке походить від слова хіларос - "радісний, веселий".

Привітання для Іларіона

Гідний корони, гідний і трону -
Ми кажемо все це про Іларіона.
Він правила знає, шанує закон,
Ми шлемо вітання і низький поклон.
Препони змети, здолай Рубікон,
Безстрашний, сміливий наш Іларіон!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого День Янгола 18 червня

Жіноче ім'я Сюзанна (Сусанна) має древньоєврейське коріння і походить від імені Шошана, що дослівно означає "біла лілея".

Привітання для Сюзанни

Мила Сюзанно! В твої іменини бажаю тобі душевного комфорту і спокою за будь-яких обставин. Бажаю знайти своє джерело позитиву і отримувати задоволення від найменшої дрібниці в житті. Нехай щастя назавжди поселиться в твоїй душі та гріє тебе саму і всіх навколо, а твій Янгол оберігає тебе.

Жіноче ім'я Фекла походить від давньогрецького імені Теоклея, що складаться з двох коренів: теос - "бог", "та клеос - "слава". Тому ім'я дослівно означає "божа слава", або "та що славить бога".

19 червня, за православним іменословом, молитовно вшановують пам'ять проповідника Віссаріона, чудотворця Єгипетського, що помер у IV столітті; проповідника Іларіона Нового, спочилого у 845 році, та преподобномучениць дів Ахелаї, Фекли і Сусанни, які преставилися у 293 році.

У 2021 році на 19 червня припадає також Троїцька батьківська поминальна субота.

Зараз ви читаєте новину «Хто святкує День Янгола 19 червня: як назвати дитину в день поминання мертвих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі