пʼятниця, 23 липня 2021 17:15

"Хрущовки" знесуть: Мінрегіон створив новий план

"Хрущовки" знесуть: Мінрегіон створив новий план
Бар'єр згоди мешканців на розселення і знесення їхнього будинку встановили на рівні 75%. Фото: Вечірній Київ

Створили план із реконструкції районів. Знести "хрущовку" й побудувати багатоповерхівку буде простіше.

Міністерство розвитку громад і територій України підготувало законопроєкт, який знижує бар'єр згоди мешканців на розселення й подальше знесення їхнього будинку. Раніше було 100%, зараз бар'єр зменшили до 75%, повідомляє "Гордон".

"Ви ж розумієте, що 100 відсотків згоди від мешканців на розселення дістати неможливо", - говорить заступниця голови комітету Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування Олена Шуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які серії будинків визнали найнезручнішими для проживання

Закон про реконструкцію кварталів в Україні ухвалили 2006 року, але відтоді так і не розробили механізм розселення старих будинків. Крім цього, багато мешканців "хрущовок", щоб отримати більше житлоплощі, прописували до себе родичів, які фактично з ними не проживають. Проєкт розселення мешканців "хрущовок" залежить від того, чи досягнуть компромісного рішення інвестор-забудовник, мешканці й місцева влада.

"Для забудовників це бізнес: якщо їм не буде цікаво, то "хрущовки" ніхто не розселятиме", - зазначила Шуляк.

За законопроєктом знесенню підлягають багатоквартирні будинки, які не відповідають санітарним і технічним вимогам, є непридатними для проживання та реконструкція яких без знесення є економічно невиправданою і може завдати шкоди життю та здоров'ю людей. Знесенню передує надання власникам квартир і нежитлових приміщень, розташованих у такому будинку, інших рівноцінних квартир або приміщень.

Зараз ви читаєте новину «"Хрущовки" знесуть: Мінрегіон створив новий план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі