пʼятниця, 21 червня 2019 12:45

Henkel планує використовувати в упаковці 100% пластику, який підлягає переробці й утилізації

Henkel планує використовувати в упаковці 100% пластику, який підлягає переробці й утилізації
Ніна Домбровська, президент компанії "Хенкель" в Україні: "Сьогодні понад 80% упаковки, яку використовує у своїй діяльності компанія, вже підлягає вторинній переробці"

Реалізація цілей сталого розвитку компанії Henkel, міжнародного лідера у галузі виробництва косметичної продукції та хімічних засобів для побуту і промисловості, особливо в галузі екології та захисту довкілля, — одне із ключових завдань, яке відображає глобальні цілі ООН зі сталого розвитку та передбачає захист довкілля і дбайливе ставлення до ресурсів.

"Зараз частка перероблюваного використаного пластику в усьому світі не перевищує 14%, а щорічно понад 8 млн тонн пластикових відходів забруднюють навколишнє середовище. Весь світ активно працює над переходом до економіки замкненого циклу, головна ідея якої полягає у збиранні та переробці використаних матеріалів для їхнього повторного використання. Це дозволить не лише заощадити ресурси (очевидна вигода для бізнесу), але й зменшити вплив на довкілля. Тому компанія Henkel поставила собі за мету: до 2025 року ми хочемо, щоб 100% пакувального матеріалу, який використовується у всіх продуктах, підлягало переробці. Сьогодні понад 80% упаковки, яку використовує у своїй діяльності компанія Henkel, вже підлягає вторинній переробці", — розказала під час виставки Ніна Домбровська, президент компанії "Хенкель" в Україні.

В усьому світі Henkel приділяє особливу увагу інноваційним рішенням з використання, утилізації, переробки та повторного використання пластикової упаковки. У межах Henkel Sustainability Week компанія "Хенкель Україна" провела у своєму офісі виставку "Пластикова упаковка @ Henkel", на якій поділилася передовими інноваційними рішеннями у галузі поводження з пластиком. Вже зараз компанія здійснює кроки, щоб підвищити частку упаковки, яка виготовлена із переробленого пластику.

"Сьогодні відповідальні компанії розробляють політики та стандарти поводження з пластиком і його відходами. Наша місія — використання матеріалів, що не шкодять природі, створення раціонального дизайну упаковки, який дозволить замкнути цикл "виробництво – переробка – повторне використання", — пояснила під час виставки Ніна Домбровська.

Боротьба з пластиковими відходами дозволяє в усьому світі надавати допомогу соціально вразливим категоріям людей — вони отримують винагороду за зібраний пластик. Соціальне підприємство The Plastic Bank із партнерами будує на Гаїті нові станції збирання пластику, де громади можуть заробляти гроші чи отримувати послуги, збираючи пластикові відходи.

"Henkel — перша велика глобальна компанія, яка стала партнером соціального підприємства The Plastic Bank і успішним учасником проекту Social Plastic. У Европі з жовтня 2018 року почався випуск першої упаковки для продукції Henkel із маркуванням Social Plastic®. Це 25 тисяч пляшок для засобів для прання та побутових мийних засобів. У 2019 році компанія планує розширити використання упаковок із маркуванням Social Plastic® на окремих виробничих лініях", — наголосила Ніна Домбровська про деякі світові ініціативи, що підтримує компанія.

Зараз ви читаєте новину «Henkel планує використовувати в упаковці 100% пластику, який підлягає переробці й утилізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі