четвер, 18 вересня 2008 15:10

Гордон Браун втрачає підтримку свого уряду

Гордон Браун втрачає підтримку свого уряду

Британський міністр з питань бізнесу, підприємництва та регулюючої реформи Джон Хаттон відмовився засудити групу лейбористських парламентаріїв, які домагаються усунення Гордона Брауна з посади лідера правлячої партії та глави уряду.

До Хаттона приєднався міністр праці та у справах пенсій Джеймс Пернелл. Хоча він і заявив, що не поділяє думки опозиціонерів, але при цьому назвав "обурливими" спроби приховати той факт, що лейбористські парламентарії, які опонують прем"єрові, бажають висловити незадоволеність його діями.

Пернелл визнав, що в останній рік виборці все більше відверталися від правлячої партії і що "не існує чудодійного засобу", аби змінити цю тенденцію.

На день раніше на знак протесту проти курсу Брауна пішов у відставку державний міністр у справах Шотландії Девід Кернс.

Опоненти Гордона Брауна вважають, що прем"єр не зможе забезпечити перемогу лейбористам на чергових загальних виборах. В результаті вони виступили з ініціативою провести на щорічній конференції Лейбористської партії, що відкривається в найближчу суботу, перевибори її лідера.

Проте Даунінг-стріт поки успішно протистоїть цим спробам. Так, у вівторок Виконком Лейбористської партії ухвалив рішення не висилати заздалегідь учасникам майбутньої конференції бюлетені для виборів нового партійного лідера, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Гордон Браун втрачає підтримку свого уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі