четвер, 04 лютого 2010 11:27

Голодного Зварича ледь не вбив шматок стелі

Голодного Зварича ледь не вбив шматок стелі

Екс-суддя Ігор Зварич, який перебуває в Львівському СІЗО, продовжує голодування, яке розпочав 20 січня. На сьогодні він не вживає нічого, окрім води.

Про це повідомила прес-секретар групи адвокатів Зварича Тетяна Турчина.

У понеділок, 1 лютого, він відмовився від будь-якої медичної допомоги зі сторони медичних працівників Львівського СІЗО. Своє рішення колишній суддя пояснив тим, що це фактично штучно підмінює виконання його законних вимог та створює видимість законності дій стосовно нього.

"Або мої законні вимоги будуть виконані, або я помру від голоду, і своєю смертю приверну увагу до порушень прав людини. Мене обвинувачено у цій сфабрикованій посадовими особами ГПУ політичній справі, ініційованій і контрольованій президентом України Віктором Ющенком за допомогою глави СБУ Валентина Наливайченка", - повідомив Зварич.

У заяві Турчиної йдеться, що стан екс-судді щодня погіршується: у нього спостерігаються болі в серці, сильні головні болі, головокружіння, високий тиск, загальна слабість організму. Від початку голодування він втратив 6 кг ваги.

"У такій ситуації дивно виглядають заяви працівників СІЗО про те, що вони не впевнені в голодуванні Ігоря Зварича, як і дивно чути розповіді про те, що він може отримувати харчі в передачах від родичів чи адвокатів. Хочемо запевнити, що ні родичі, ні адвокати не приносять жодних харчів у СІЗО", - наголосила адвокат Зварича Руслана Юхименко і звернулась до керівництва Львівського СІЗО не поширювати свідомо неправдиву інформацію.

У заяві також йдеться, що ситуація в самому слідчому ізоляторі критична.

"Там постійно сиро, а в ніч з 2 на 3 лютого 2010 року близько другої години ночі в камері, де утримується під вартою Ігор Зварич, обвалилася стеля – глиба каменю, цегли, дерева та цементу розмірами, приблизно, 1,5 на 0,5 метра рухнула неподалік лежаків, на яких спали ув"язнені", - говориться у повідомленні Турчиної.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голодного Зварича ледь не вбив шматок стелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі