неділя, 13 квітня 2014 15:25

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Гімнастка Ганна Різатдінова залишиться громадянкою України

Гімнастка Ганна Різатдінова залишиться громадянкою України
Фото: afp.com

Чемпіонка світу з художньої гімнастики Ганна Різатдінова не збирається змінювати громадянство України на російське.

"З приводу Ані іншого рішення й бути не може : вона залишається громадянкою України", - повідомила "Кримській газеті" її мати, заслужений тренер України і за сумісництвом віце-президент Кримської федерації художньої гімнастики Оксана Різатдінова.

"Все залишиться так, як є, вона залишається провідною гімнасткою у збірній. Якби вона прийняла інше рішення - це дискваліфікація на три роки, Міжнародні правила одні для всіх. І питання про зміну громадянства навіть не обговорювалося", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Ганна Різатдінова народилася в Сімферополі в 1993 році. Почала займатися гімнастикою з 5 років. Спочатку її тренувала мати - Оксана Різатдінова. Батько Сергій є майстром спорту з плавання. Другим наставником була Вероніка Бєляєва.

Зараз Ганна живе в Києві і тренується в Альбіни та Ірини Дерюгіних.

На останньому чемпіонаті світу, який проходив у вересні 2013 року в Києві, Ганна Різатдінова виграла чотири медалі - золоту нагороду у вправі з обручем, срібло у вправі зі стрічкою та срібну медаль у багатоборстві.

Також у складі збірної вона виграла бронзу у груповому виступі.

Зараз ви читаєте новину «Гімнастка Ганна Різатдінова залишиться громадянкою України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі