вівторок, 04 лютого 2020 21:07

Філарета виключили зі Священного Синоду

Філарета виключили зі Священного Синоду
Філарет не приходив на засідання. Фото: ТСН

Почесного патріарха ПЦУ Філарета виключили зі складу Священного Синоду.

Він без поважних причин був відсутній на 6 засіданнях Синоду поспіль, незважаючи на письмове запрошення, повідомляє прес-служба Київської Митрополії ПЦУ.

"З огляду на відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необгрунтована відмова брати участь в засіданні Священного Синоду незважаючи на письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження почесного патріарха Філарета як члена Священного Синоду", - сказано в повідомленні.

Філарет залишається в складі єпископату Православної Церкви України. Але він втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Став на шлях брехні": у ПЦУ прокоментували рішення Філарета

"Синод констатував, що почесному патріарху Філарету, як архієрею на спокої, канонічно заборонено вчиняти будь-які хіротонії. Клірики, іменовані ним нестатутних чином єпископами, такими не є, зроблене для них і їхні здобутки - все мізерно", - підкреслили в прес-службі.

"Почесному патріарху Філарету і його оточенню було вирішено нагадати про призов Архієрейського Собору до примирення і припинення самоізоляції", - додали в ПЦУ.

Філарет відкликав свій підпис через різницю між отриманим Україною томосом і аналогічним документом виданими іншим країнам. На його думку відмінність у тому, що інші церкви є незалежними.

Зараз ви читаєте новину «Філарета виключили зі Священного Синоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі