пʼятниця, 06 квітня 2018 06:51

Федерація профспілок: На виробництві щорічно гинуть 400 українців

Федерація профспілок: На виробництві щорічно гинуть 400 українців
На українському виробництві гине 400 осіб щорічно. Фото: Спецкор

В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб.

"Щороку в Україні гине понад 400 осіб і більше 5 тисяч отримують виробничі травми. Експерти переконані, що ця статистика є далеко не повною, що обумовлюється, зокрема, значним тіньовим сектором і приховуванням нещасних випадків", - розповів заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін, повідомляє Укрінформ.

За його словами, причина таких показників - незадовільні умови безпеки праці на багатьох виробництвах, низька увага до виробничої безпеки як роботодавця, так і державних органів, недостатній рівень підготовки працівників і посадових осіб із цих питань.

Шубін також зауважив, що відновлення потребує також система профілактики професійних захворювань, зокрема через відродження повноцінного функціонування санаторно-курортного лікування для працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіть більші зарплати - Порошенко звернувся до роботодавців

Федерація профспілок України (ФПУ) — найбільше всеукраїнське профспілкове об'єднання, в яке входять більш як 85 % членів профспілок країни. Створена у 1990 році.

Зараз ви читаєте новину «Федерація профспілок: На виробництві щорічно гинуть 400 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі