пʼятниця, 12 лютого 2010 14:27

Євро падає через грецьку кризу і стагнацію німецької економіки

Євро падає через грецьку кризу і стагнацію німецької економіки

Євро продовжує падати після того, як Євросоюз напередодні не зміг розробити "рятувальний" план для економіки Греції, яка переживає найтяжчу за останні роки кризу. Також не додає оптимізму ситуації і стагнація економіки Німеччини.

Напередодні німецький канцлер Ангела Меркель пообіцяла "кинути рятувальне коло" Греції, чия економіка "потонула" через борги. Лідери ЄС на словах підтримали ініціативу здійснити "певні координовані заходи, якщо виникне необхідність", щоб допомогти Греції і підперти євро.

Ситуація в Греції сильно вплинула на курс євро, яке за останні місяці падає все нижче.

"Євро впало хоча і не критично, але підняти його можливості майже немає. Це неминуче загострить проблеми Іспанії, Португалії й Ірландії. Загалом, зовнішній борг цих країн оцінюється в €2.1 трильони, а в Греції - €250 мільярдів", - повідомив Девід Булк з банку BGC.

Окрім того, за офіційними даними найбільша європейська економіка - німецька, взагалі не показала зростання в період з жовтня по грудень. Економісти очікували скромне зростання в 0.3%.

"Ми більше не очікуємо різкого падіння цін, однак оновлення йде дуже повільно. Перший квартал ймовірно теж буде слабким, оскільки рекордно холодна погода, яка є завадою для відновлення, сильно затяглася", - повідомив Герд Хассель, економіст банку BHF.

Gazeta.ua за матеріалами The Guardian

Зараз ви читаєте новину «Євро падає через грецьку кризу і стагнацію німецької економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі