четвер, 11 серпня 2022 05:30

Єпископ роздав свій спадок біднякам. Церковне свято 11 серпня

11 серпня православна церква відзначає Різдво Миколая Чудотворця. Він є одним із найбільш наближених до Бога.

За переказами, Микола народився між 270 та 286 роками у Палатрі - місто у Римській імперії. У молоді роки паломником побував у Єгипті та на Святій Землі. Після повернення став єпископом у стародавньому місті Мира.

Його батьки були багатими та глибоко віруючими християнами. Сина охрестили відразу після народження. Освятив Миколу на священника ще у юному віці дядько, який був єпископм.

Автор: pinterest.com
  Молитви до нього у цей день вважаються дуже ефективними
Молитви до нього у цей день вважаються дуже ефективними

Існує версія, що святий був також мореплавцем та рибалко. Саме тому його вважають покровителем моряків.

Після смерті батьків Чудотворець отримав великий спадок, який вирішив роздати бідним. Вважають, що Микола був причетний до руйнування язичницьких храмів. Зокрема, знищив храм Артеміди.

Помер приблизно у 342 році. День смерті святого відзначають як День Святого Миколи 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наречена повинна виходити заміж невинною. Вінок - ознака цноти: які забобони прижилися в Україні

Микола допомагав усім, хто опинився у біді. Також він зцілював людей від хвороб та рятував від смерті. За переказами, якщо прикласти людину до мощів святого, то вона одужає у той же день. Він допомагав потопельникам, визволяв полонених, рятував від смертної кари невинних, зцілював хворих: повертав зір, мову, позбавляв кульгавості. Чудотворець підтримував нужденних.

Існує повір'я, що у маленькому віці під час посту він ссав у матері молоко тільки один раз на день. А коли його уперше віднесли до купелі, він сам устав на ноги.

День Ангела сьогодні відзначають Олександр, Костантин та Микола. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Єпископ роздав свій спадок біднякам. Церковне свято 11 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі