вівторок, 27 квітня 2021 18:20

Епіфаній сказав, чи треба йти на Великдень у церкву

Епіфаній сказав, чи треба йти на Великдень у церкву
Епіфаній порадив дотримуватися карантинних обмежень та берегти здоров'я близьких. Фото: ПЦУ

Православна церква України радить самостійно вирішити, чи йти на службу до церкви.

"Бути присутніми у храмі, прийти лише на освячення чи долучитися до молитви під час трансляції – вірні визначатимуться самі, знаючи власні обставини та загальні карантинні правила. Ми ж закликаємо всіх бути відповідальними щодо власного здоров'я та здоров'я ближніх", - заявив предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає "Українська правда".

Церква забезпечить трансляцію богослужіння. Його можна переглянути на сторінці ПЦУ у Facebook, YouТube та по телевізору.

ПЦУ та УГКЦ не закриватимуть храми на Великдень навіть у червоних зонах. Служби вестимуть усі здорові священники. У них не перевірятимуть наявність щеплення від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній озвучив позицію церкви щодо Covid-вакцинації

Їжу освячуватимуть на подвір'ях церков 1 та 2 травня, упродовж цілого дня.

"Суспільне" покаже Великодні богослужіння 1 й 2 травня із Золотоверхого собору та Патріаршого собору УГКЦ. 1 травня о 23:00 в прямому ефірі розпочнеться урочисте богослужіння Православної церкви України з нагоди Христового Воскресіння.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній сказав, чи треба йти на Великдень у церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі